من و نقره بارون شدم  آخر در این سفر ها

من و نقره بارون شدم آخر در این سفر ها

کاملترین تورهای مسافری و اطلاعات گردشگری
من و نقره بارون شدم  آخر در این سفر ها

من و نقره بارون شدم آخر در این سفر ها

کاملترین تورهای مسافری و اطلاعات گردشگری

جاذبه های گردشگری استانبول



سفر به استانبول برای اکثر گردشگران ایرانی ، تداعی کننده ، خرید هستش ، اما با توجه به تنوع جاذبه های گردشگری در استانبول ، نباید بازدید از اونها رو از دست داد . مساجد ، آثار تاریخی و موزه های استانبول بسیار تماشایی هستن و حرفهای زیادی از فرهنگ و شرایط زندگی و گذشته مردم ترکیه برای گفتن دارن . لیست مهم ترین جاذبه های گردشگری استانبول رو میتونین اینجا ببینین و تو برنامه سفرتون ، ساعاتی رو به بازدید از این اماکن اختصاص بدین . 
جاذبه های گردشگری استانبول

جاذبه های گردشگری استانبول

مسجد آبی استانبول

مسجد سلطان احمد یا همان مسجد آبی یکی محبوب تربن جاذبه های توریستی در استانبول است . مسجد آبی ، مسجد ملی ترکیه و یکی از چندین مسجد معروف در استانبول است و برای کاشی های آبی دیواره های داخلی خود به مسجد آبی شناخته شده است . این مسجد در دوران حکومت احمد و بین سالهای ۱۶۰۹ و ۱۶۱۶ ساخته شده است و مانند بسیاری از مساجد دیگر شامل آرامگاه بنیانگذار خود است . یک مدرسه و یک آسایشگاه نیز در مسجد وجود دارد . این مسجد رو به مسجد ایاصوفیه ساخته شده است و تا کلیسای بزرگ مسیحیان با نام ایا صوفیا فاصله اندکی دارد . طراحی مسجد سلطان احمد نقطه اوج هنر معماری در طی دو قرن بین مسجد عثمانی و توسعه کلیسای روم شرقی است . مهم ترین عنصر در فضای داخلی مسجد محراب است که از سنگ مرمر ریز حک شده و مجسمه ها زیبا ساخته شده است . مسجد آبی یکی از دو مسجد ترکیه است که شش مناره دارد .  مناره هفتم مسجد در مکه ساخته شد و پس از پایان ساخت مسجد سلطان احمد ساخته شده است . ورودی بازدید از این مسجد ، رایگان است ، اما مسلمانان پنج بار در روز دعا و نماز خود را در این مسجد هر بار برای حدود نیم ساعت برگزار میکنند . بهترین زمان برای بازدید از مسجد سلطان احمد در صبح ، بعد از نماز صبح  و تا قبل از  نماز ظهر است .

مسجد سلطان احمد ( مسجد آبی )

مسجد سلطان احمد ( مسجد آبی )

کاخ دلماباغچه استانبول

کاخ دلمه‌باغچه بین سالهای ۱۸۴۳ و  ۱۸۵۶، بدستور سلطان عبدالمجید یکم ، سی و یکمین پادشاه عثمانی ، با مساحت ۴۵ هزار متر مربع و در منطقه‌ای با مساحت ۱۱۰ هزار متر مربع بنا شده‌است . بزرگترین چلچراغ بلور بوهمی در این قصر واقع شده‌است . این چلچراغ که هدیه‌ای است از طرف ملکه ویکتوریا اول، ۷۵۰ حباب و وزنی معادل ۴٫۵ تن دارد . کاخ دارای سه بخش اصلی است طبقه مستخدمین طبقه کارمندان و منشی ها و طبقه حریم شاهنشاهی . کاخ دولما باغچه یکی از دیدنی ترین کاخ های تاریخی است که در استانبول محل عبور و مرور و تردد توریست های بسیار زیادی شده است . سلطان عبدالمجید در قرن ۱۹ نمای بیرونی این کاخ را طراحی و ساخته است . یک سالن بزرگ در این کاخ وجود دارد که به دلیل وجود ۵۶ تا ستونش مشهور تر است . در گذشته های دور این کاخ محلی برای نگهداری انواع پرنده هایی بوده که از سرزمین های مختلف به این مکان آورده می شده و نگهداری میشده تا پادشاه لذت ببرد . اگر نگاهی به ساعت های نصب شده در این کاخ کنید همه روی نه و پنج دقیقه ثابت اند و دلیلش هم این است که در سال هزار و نهصد و سی و هشت موسس جمهوری ترکیه ، یعنی آتاتورک در ده نوامبر در این وقت وفات یافته است .

کاخ دلماباغچه استانبول

کاخ دلماباغچه استانبول

برج گالاتا استانبول

برج قدیمی گالاتا در منطقه بی اوغلو- تکسیم استانبول قرار دارد . برج گالاتا در استانبول در سال ۱۳۴۸ ساخته شده و با ۶۷ متر طول  در آن زمان بلندترین ساختمان  در استانبول بوده است . برج گالاتا کلاٌ دارای ۹ طیقه میباشد . از بالای این برج میتوانید منظره پانورامیک ۳۶۰ درجه ای از استانبول را زیر پای خود ببینید و به خصوص خلیج شاخ طلایی استانبول  دریای مرمره منظره ای بسیار زیبا و متفاوت را دارد و به همین دلیل  توریست های تور استانبول  حتماٌ از این برج دیدن می کنند . این برج امروزه نیز  از ساختمان های اطراف در این منطقه بلند تر میباشد . امروزه در طبقه نهم این برج یک رستوران و کافه تریا قرار دارد . اگر در تور استانبول مایل به بازدید از برج گالاتا استانبول هستید از ساعت ۹ صبح تا ۸ شب میتوانید از برج بازدید کنید و هزینه بلیط ورودی آن فقط ۱۰ لیره ترک میباشد . از ساعت ۸ شب به بعد فقط می توانید از رستوران و کافی شاپ این برج استانبول استفاده کنید .

کاخ توپکاپی استانبول

کاخ توپ‌کاپی  ، نخستین کاخ عثمانی است که بعد از فتح بزرگ امپراتوری ، در قرن ۱۵ میلادی به دستور محمد دوم ساخته شد . کاخ توپ‌کاپی استانبول ، در محل تلاقی تنگه‌ی بُسفُر ، گلدن هورن و دریای مرمره قرار گرفته است ؛ مکانی که بنای شهر استانبولبرای اولین بار در دوران باستان و توسط رئیس مگاریان‌ها ، بیاز  در سده‌ی هفتم پیش از میلاد ، در آن گذاشته شد . این کاخ ، یکی از زیباترین مناظر استانبول را دارد . برعکس کاخ‌های اروپایی ، توپ‌قاپی تنها یک ساختمان ساده‌ی تاریخی نیست ، بلکه مجموعه‌‌ای است که از چندین کلاه‌فرنگی و باغ ، بر نوک یک شبه جزیره‌ی تاریخی و در مدخل گلدن هورن ساخته شده است. سلطان‌های عثمانی برای مدت ۴۰۰ سال در کاخ توپ‌کاپی استانبول زندگی کردند . در اوج دوران شکوفایی، ۸ تا ۱۰ هزار نفر در این کاخ زندگی می‌کردند که بیشترشان سربازهای پیاده نظام بودند . قیمت بلیط ورودی کاخ توپ‌کاپی ۲۰ لیر و ساعات همه روزه از ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر می‌باشد .

موزه کاخ توپکاپی استانبول

موزه کاخ توپکاپی استانبول

کلیسای چورا استانبول

کلیسای چورا یکی از زیباترین نمونه های باقی مانده از معماری بیزانسی است که در قسمت غربی منطقه فاتح استانبول و در ۳ مایلی شمال غربی سلطان احمد قرار دارد . در قرن شانزده ، در دوره عثمانی ، این کلیسا به مسجد تبدیل شد و در نهایت در سال ۱۹۴۸ به موزه بدل گردید . قسمت داخلی ساختمان این کلیسا با موزاییک ها و نقاشی های زیبایی طراحی شده است . در اوایل قرن پنجم میلادی ساختمان اولیه کلیسای چورا به عنوان قسمتی از ساختمان صومعه در خارج از دیوارهای قسطنطنیه ، در جنوب خلیج شاخ طلایی ساخته شد . این کلیسا در مقایسه با کلیساهای دیگر بیزانسی چندان بزرگ نیست اما به دلیل این که دکوربندی داخلی آن دست نخوره باقی مانده است منحصر به فرد می باشد . کلیسای چورا به سه قسمت اصلی هال ورودی ، بدنه اصلی کلیسا و قسمت عبادتگاه تقسیم می شود و ساختمان آن دارای شش گنبد می باشد . ساعات بازدید از موزه چورا : هر روز به جز چهارشنبه از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۱۸:۳۰  و هزینه ورودی موزه چورا ۶ دلار است .

کلیسای چورا استانبول

کلیسای چورا استانبول

قلعه روملی حصار استانبول

قلعه روملی حصار استانبول از قلعه های معروف است که در منطقه ساریر استانبول ، بر روی تپه ای در قسمت اروپایی بسفر واقع شده است . قلعه روملی در تنگه بسفر در ساحل روملی واقع شده‌است و یکی از قلعه‌های مشهور کشور ترکیه است .  این قلعهٔ بسیار زیبا در سال (۸۵۶ هـ – ۱۴۵۲ م) توسط سلطان محمد فاتح ساخته شده‌است . این قلعه قبل از فتح قسطنطنیه ، در فاصله سال های بین ۱۴۵۱ و ۱۴۵۲ میلادی ، توسط سلطان محمد دوم عثمانی ساخته شده است و درست در مقابل قلعه آناتولی قرار دارد که از دیگر قلعه های دوره عثمانی می باشد . ارتفاع دیوار قلعه در حدود ۸۲ متر است و قلعه به منظور کنترل تنگه بسفر ساخته شد تا از هر گونه هجوم و حمله از سمت دریای سیاه برای رسیدن به قسطنطنیه جلوگیری شود . قلعه روملی حصار دارای یک برج کوچک ، سه برج اصلی و سیزده برج مراقبت کوچک است که بر روی دیواری قرار گرفته اند و برج های اصلی را به هم متصل می کنند . یکی از برج های مراقبت به شکل منشور چهار گوش ، ۶ تای آن ها به شکل منشورهای چند گوش و ۶ تای دیگر به صورت استوانه ای هستند . این قلعه که از دیدنی های استانبول است دارای سه دروازه اصلی در کنار سه برج اصلی است و دارای مخزن سلاح ، اتاق استقبال ، مسجد ، زندان و…می باشد .

مسجد ایاصوفیه استانبول

ایاصوفیا بنایی مهم در استانبول است که این روزها به صورت موزه درآمده است . کلیسایی مسیحی که با تسلط ترکهای عثمانی این کلیسا به مسجد تبدیل شده است . این کلیسای قبلا از مشهور ترین کلیساهای دوره بیزانس بوده است که توسط امپراطور ژستی نین ساخته شد . پس از فتح استانبول توسط عثمانیان کلیسا به مسجد تبدیل شد و سپس به آن مناره هایی افزودند . ارتفاع گنبد عظیم این بنا ۵۶ متر است و به گونه ای طراحی شده که به نظر می آید که در فضا معلق است و نماد بهشت محسوب میشود. از آثار هنری برجسته این مسجد میتوان به موزاییک های بیزانسی و سپرهای عظیم دایره ای شکل عثمانی که بر روی آنها آیات قرآنی نوشته شده اشاره کرد . آتاتورک در سال ۱۹۳۵تصمیم گرفت مسجد ایاصوفیه را به موزه ای فرهنگی تبدیل کند . بلندی گنبدهای آن ۵۴ متر از سطح زمین است ودر مجموع ۱۰۷ ستون در داخل بنا وجود دارد .

مسجد ایاصوفیه استانبول

مسجد ایاصوفیه استانبول

البته موزه های شهر  و حتی اکواریوم استانبول ، از جاذبه های توریستی هستن که شدیدا مورد استقبال گردشگرها قرار میگیرن ، که تو مطالب دیگه در موردشون بحث شده و میتونین تو وبسایت ترکیه هتل با اکثر این جاذبه ها آشنا بشین .

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.